fredag 18 februari 2011

Antideutsche 11

Antisemitismen - som Antityskarna påstår sig bekämpa - bör ju utgå från en nidbild av judarna. Eftersom nationalchauvinismen erkänner fler folkkaraktärer än den judiska så bör ju liknande anti-epitet kunna placeras på andra folk? Ja, de har ju exempelvis placerat den på sig själva. Men har de då lyckats jaga ut sin tyska chauvinism? Nja, det kanske har gått si och så med detta. Efter en läsning av en text vid namn Der deutsche Blick auf die Al-Aksa-Intifada som är en kritik av den tyska mellanöstern-politiken författad vid ett "antifascistiskt rådslag i Gera" så börjar jag betvivla att de lyckats med detta.

Efter en kritik av antiamerikanismen inom den latinamerikanska vänstern lyckas de häva ur sig "der Marxismus auf den sich die revolutionären Bewegung stützen kam schiesslich aus Europa und nicht von alten Inkakulturen"  - Sorgligt kolonialt hörni! Om en känslighet för en chauvinism glider över i en okänslighet för en annan så har man ju helt enkelt glidit tillbaka till ruta ett. Nu utgår ju Antityskarna från en revolutionär vänsterideologi från början, vilket dock inte räddar dem i detta fall. Jag försöker bara visa att de inte står i total motsatsställning till uppsalaislamister som Muhammad Omar. Vilken från början utgick från en neslig borgerlig och konservativ position - och liksom bara väntade på att brista ut i nationalsocialism.

Antityskarna stannar dock inte i sina chauvinistiska uttryck. De fortsätter med att beskriva palestinierna på detta sätt... "Sollten die Palästinenser irgendwann einen eigenen Staat bekommen, dann wird dieser eine völkische Diktatur sein, die die eigene Bewölkerung ebenso Unterdrückt, wie sie Basis für Terroranschläge auf Israel sein wird, die von der Mehrheit der palästinenser befürwortet werden. In den Moscheen von Gaza wird den Glaübigen der Hass gepredigt, der allein Palästinenser zusammenhält: Wo immer ir sie trefft, tötet sie. Wo immer ihr seid tötet Juden und Amerikaner."

Jag tror vi låter denna utsaga om ett folk som tydligen "enbart hålls samman av hat" avsluta vår antityska session för idag. Ni kan behöva smälta lite av den tyska radikaliteten tills vi ses härnäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar