fredag 6 juli 2012

Den tappade försvarsligan

Lånade pappas kostym.  FAIL.

Vissa kanske har sett det redan, men det planeras en demonstration med "Swedish Defence League" i augusti i Stockholm i samband med att ett internationellt CounterJihad-möte ska hållas. Troligtvis kommer ett och annat att hända innan det här sker så vi ska inte dra slutsatserna alltför snabbt. Inbördes bråk, motdemonstranter och polisen ska ju säga sitt först. "Defence League"-rörelsen är ungefär lika hopplös som annan nazism. En undrar verkligen vilka stenar de hittat sig själva under. Det är en blandning av finniga tonåringar, danska exhibitionister och rättshaveristiska solarieägare.  Jag kan ju ta och dra några exempel från världen av defence league för att visa vad jag menar egentligen. Håll till godo med ett par  snabba slag under försvarsligornas bälten.Freja Lindgren. DDL:s,  "öh" , ansikte utåt.


Danish Defence League har haft väldigt svårt att hålla sig undan från nazikopplingar. Något som väl inte direkt är förvånande för en organisation som består just av gamla nazister.  För att verkligen visa att de är seriösa har de i stället för sina tidigare nasseanstrukna ledare värvat Freja Lindgren, en kvinna som verkar ha väldigt svårt att hålla kvar kläderna på kroppen och som är ett fan av Hells Angels. Hela verksamheten har grundligt övervakats av researchgruppen Redox som bland annat lyckats ta bilder av den tidigare talespersonen Phillip Traulsen när denne är på väg till möten med nazistiska Danskarnas parti. Dubbel fail. För övrigt var det på en internationell demonstration i Århus som danskarna anordnade tidigare i år som en moderorganisation "European Defence League" lanserades. Om ni skrollar ner lite i föregående länk så finns det en bild på svensken Isak Nygren när han tametusan är på pricken lik Joseph Goebbels.


"Tommy Robinson" - efter att han inte blivit
slagen av muslimer.

English Defence League - som uppmärksammades rejält i och med deras påstådda kontakt med Anders Behring Breivik - har också visat sig på den allra muppigaste sidan av högerextremism. Deras ledare "Tommy Robinson" visade sig efter lite research heta Stephen Yaxley-Lennon och vara irländare. Dock säger han att han identifierar sig som britt - de får ju göra hur de vill nazisterna... Förutom att han, Super-LOL, driver ett solarium, så har han lyckats reta upp de lokala fotbollshuliganerna i sin hemstad Luton. Detta (kanske) eftersom hans pseudonym "Tommy Robinson" är taget efter en lokal fotbollsprofil i firman Luton MIGS. Det hela slutade med att EDL-ledaren i vintras fick rejält med stryk, försökte skylla detta på muslimska invandrare, men misslyckads med beskyllningarna i och med att  folk som visste snabbt gick ut och berättade hur landet låg. Osis Tommy.


Ronny Alte, 38 år, fd lärare. Tidigare ledare för NDL.

Även till Norge och Finland har defenceleague-memen spridit sig. I Norge kunde organisationen stoltsera med att under en period ha massmördaren Anders Behring Breivik som medlem. Han gick då under sin  facebook-pseudonyme Sigurd Jorsalfar. På grund av detta fick Ronny Alte, tidigare ledare för NDL, vittna i Breivikrättegången. I Finland, där rörelsen verkar gå nästan lika dåligt som i Sverige, har nazikopplingarna lett till att medlemmar som varit dubbelanslutna mellan FDL och Sannfinländarna har blivit uteslutna ur Sannfinländarna efter att YLE granskat FDL på nätet.
Augusti - kan bli humor.